Poczuj fenomen ekologii, jakimi są miody spod Częstochowy

Poczuj fenomen ekologii, jakimi są miody spod Częstochowy - Merten.plO tym, że miody w Częstochowie mają dobroczynne cechy wspomagające leczenie wiemy od dawien dawna. Aplikowane są bowiem od wielu lat na wszelkiego rodzaju niedomagań, głównie w infekcjach, jak również przy chorobach układów oddechowego, pokarmowego i krwionośnego. Najbardziej wartościowe miody są te, zakupione prosto od właściciela pasieki.

Czemu powinniśmy spożywać regularnie miód z Częstochowy?

Cykliczne spożywanie miodów wspiera odporność organizmu, wspomaga w infekcjach oraz pierwotnych zapowiedziach chorób górnego odcinka układu oddechowego, wzmaga terapie anemii i Helicobacter Pylori, obniża nadciśnienie oraz LDL. Mimo to, by miody osiągnęły pozytywny cel trzeba zwracać uwagę na to, że powinny być one naturalne, bez jakichkolwiek chemicznych suplementów, takich jak środki konserwujące czy polepszacze smaku.

Jakie miody zjadać na poszczególne problemy zdrowotne?

Zakup produktów u pszczelarza posiada swoje dobre strony – http://api-inhalacje.pl. Primo daje gwarancję, że miody są w 100% bez konserwantów, po drugie pszczelarz z pewnością pomoże kupić konkretny miód do naszych bolączek. Produktów pszczelich bowiem na rynku jest niezliczona ilość, a każdy leczy inną chorobę. Przedstawiamy wybrane rodzaje miodów, zalecanych w często występujących bolączkach:

Podczas kataru i chorób układu oddechowego najlepiej zjadać miody z pasiek wokół Częstochowy: z lipy, wielokwiatowy, spadziowy, akacjowy i gryczany. Pierwszy działa napotnie i na pewno bez problemów poradzi sobie z chorobą. Wspomaganie odporności wspomoże miód wielokwiatowy, zaś na niedyspozycje układu gastrycznego świetne są miody akacjowy, jak również z rzepaku. Układ krwionośny oraz serce leczą i wzmacniają miody z akacji, wielokwiatowy i gryczany. Układ moczowy wspomogą wykurować miody z akacji oraz rzepakowy.

Czy dawanie miodów maluchom jest wskazane?

Podawanie miodu dzieciom które ukończyły pierwszy rok życia w umiarkowanych ilościach jest z pewnością zalecane. Młodszym nie należy ich zlecać ze względu na ryzyko pojawienia się bolączek alergii. Co więcej miody mają w sobie znaczącą ilość cukru, który działa pobudzająco, a także pałeczki jadu kiełbasianego, co może wywołać u malutkich dzieci botulinizm.

Czy diabetyk powinien spożywać miody pszczele?

Miody z Częstochowy w diecie nierzadko dosładzają potrawy. Uważa się, że jest to korzystniejsza odmiana słodzenia. Jeśli chodzi o zjadanie miodu przez cukrzyków należy podkreślić, że miód ma wysoki indeks glikemiczny-60. Dlatego spożywanie go do herbaty, produktów mlecznych czy wspomaganie układu immunologicznego za jego pomocą trzeba przedyskutować z lekarzem. Miód w niewielkich dawkach nie powinien diabetykowi szkodzić, ale należy go dobrze wkomponować w posiłki.